• Col·laborant

Los Sirgadors apareixen dalt l’escena amb el fons identitari del riu tacant de color, textures i moviment la pantalla. Antics llaüters remolcant la preuada carrega cultural en un esforç titànic per la supervivència que dura segles

Mario sempre ha estat vinculat professionalment amb la música a través de la producció de les Bandes Sonores dels seus documentals, coneixent i treballant amb Luís Paniagua (“Nanas de Sol”) en la seva opera prima, “Aigua, la font de la vida”, amb Ojos de brujo, los Gaiters de Chaca, La ronda de Boltanya, Mikel Laboa o Jordi Molina, en el seu segon documental “Contracorriente” o amb el grup d’arrel tradicional Quico el Célio, lo noi i lo mut de Ferreries encarregats de la Banda Sonora de “La Batalla de la memòria”, de qual se n’edita i distribueix el disc en paral·lel amb el dvd.

Mario junt amb els seus amics funden l’agrupació “Cantem a la fata”, on Pons pot desenvolupar la seva faceta de cantador de Jotes, cans de batre, havaneres, coples, seguidilles, rumbes, entre d’altres estils, l’objectiu és passar-ho be i fer amics. Canten a altres pobles i bars, festes majors i places d’arreu de les Terres de l’Ebre.

Però poc a poc Mario, tenor de l’agrupació, necessita expressar lliurement les seves interioritats a través d’un projecte personal, recuperant l’esperit i la ploma romàntica de la seva joventut, quan amb 14 anys havia guanyat el primer premi de Catalunya de poesia a l’Escola. En un d’aquells meravellosos estius de finals dels 80, coneix a Alfredo, amic que l’introduí a la música a través dels clàssics del rock’n roll, el blues, el country, soul, swing, oldies, mentre rodaven per les platges de l’Ampolla en busca d’aventures nocturnes.

Vint anys després, retrobar al vell amic després de la faceta de cantant de taverna fa que Mario, Beltran de Perico, més enllà de la banda sonora del seu últim film, és plantegi el projecte de “Los Sirgadors” i el gènere jota&blues representats pel seu primer treball discogràfic “La Terra ensomniada”.

Col•laboracions:

Alfredo Monteys Canovas

Music nascut a Barcelona l’any 1976 porta 20 anys explorant el sentit musical i universal del rock´n roll y la cançó d´autor en les seves variants.

L’´any 2000 forma Evil Truckers que amb un só més orientat al Hard rock i durant quatre anys molt intensos, la banda farà actuacions a sales de petit format e importants de Catalunya i l´Aragó, en festivals del underground barcelones i de la resta de Catalunya ( IV Jornadas Setenteras, Rockfest I i II edició, Festival d’homenatge a l’Ebre, a la seva gent), programes de televisió local i mencions i articles a revistes especialitzades com Popular 1 o Mondo Sonoro i compartint cartell amb bandes com Top Models, Mermaid, Señor No, Rockzilla, Sidonie, Companyia Eléctrica Dharma o Cheb Balowski.

A l´Any 2005 Alfredo grava el seu primer disc amb temes totalment propis amb el nom de Cero i el títol “Extrañas Maquinas”,projecte més orientat al rock-pop d´autor. Anteriorment havia gravat una maqueta al 2001 amb el nom de Bala Perdida i el títol “Directo a la mandíbula” i Torna a recuperar les actuacions acústiques en petit format compaginant-les amb actuacions amb banda.

Al 2007 entra a forma part de Desobedientes (banda orientada al punk-rock) i durant 4 anys compagina aquest projecte amb Cero i també col·laborant amb grups de versions (25 flight rock, Frank Harvey Band, Jay Harden) sense deixar de banda actuacions acústiques a bars i participació a jam sesions.

Al 2009 Alfredo, amb els Desobedientes col.labora amb Josep Puntí (ex-Adrià Puntí , mític lider d´Umpa-pah i un dels grans del pop rock català) amb el projecte Punti & Desobedientes amb actuacions al Festival Insomni 2009 compartint cartell amb Raul Moya & Silvia Perez i la banda de Girona Ix i tocant en directe al programa de Televisió “Anima” del C33 amb entrevista incluida.

Al 2011 Desobedientes graven el disc “A Deguello” (Autoeditat) amb la participació d´Alfredo que després de la gravació deixa el grup per poder-se dedicar a altres projectes.

Actualment Alfredo Cero esta acabant de gravar el seu segon disc amb material propi amb el nom de Alfredo Cero & La Vieja Magia amb el títol “El Arte de buscar trabajo en la selva”.

+ informacio

http://alfredocero.bandcamp.com/

https://myspace.com/alfredocerobcn

Cati Plana

Nascuda a Figueres el 1976, inicia els seus estudis musicals amb el piano, i als deu anys entra en contacte amb l’acordió diatònic de la mà d’Artur Blasco, Francesc Marimon i els vells acordionistes del Pirineu aplegats a les trobades d’Arsèguel. Continua la seva formació instrumental amb, entre altres: Antoine Dénize, Roberto Santiago, Alain Floutard, Mario Salvi, Yann Dour, Maties Mazarico, Vincenzo Caglioti, Patrick Cadeillan, Pierre Marie Blajà, Andy Cutting, Brian McNeill, Norbert Pignol i Stéphane Millere.

Paral·lelament, complementa els seus estudis musicals amb cursos d’improvisació, harmonia, arranjaments, trombó i informàtica musical al Taller de Músics de Barcelona. És diplomada en Magisteri Musical i llicenciada en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma, on també ha cursat estudis d’Etnomusicologia. El 2011 obté a l’ESMUC el Grau Superior en Música Tradicional, especialitat acordió.

Com a intèrpret destaca el seu treball amb grups i solistes com Sol de Nit, Marsupialis, Adolfo Osta, Torb, A Granel, La Suegra de King Kong i el duet d’acordió i viola de roda amb Marc Egea. També ha col·laborat puntualment amb El Pont d’Arcalís, Les Violines i Tapia eta Leturia.

Com a docent ha impartit a l’Aula de Música Tradicional i Popular, Centre Artesà Tradicionàrius, Escola Folk del Pirineu i ha realitzat nombrosos tallers arreu de Catalunya, País Valencià i Holanda. Des del 2006 és professora d’acordió diatònic a l’ESMUC.

Marc Torner

Nascut a Tarragona, el 1977, és un experimentat bateria i percussionista amb una llarga trajectòria tant en el món de la música tradicional, com en els sons electrics del rock’n roll i el blues. Comença la seva carrera musical l’ any 1992 com a timbaler de les festes de Setmana Santa de Tarragona, ciutat en la qual forma part dels seguents projectes musicals entre els anys 1992 i 2002:Banda de cornetes i timbals de la Reial germandat de Jesús Natzaré (1992-1998) – Colla de Diables Voramar del Serrallo (tarragona) -timbaler (1993-1996) – “Mai -Toquen” grup de pop/rock cantat en català – Bateria (1992-1994) – “Mei Dei” grup de hard/rock cantat en catalá/castella/anglés i llatí-Bateria (1995-2002) .Concerts destacats: festes de santa tecla ’96,’98,’01, sala caribou (madrid) dins del projecte “tarraco-rock”1998, Diada nacional de la Creu Roja (plaça del mercat ,TGN) 2001

Desde la seva arribada a Barcelona a l´any 2002,es posa a treballar a la tenda “discos tesla” del carrer tallers de Barcelona, i participa en les seguents formacions músicals sempre com a bateria: “Evil Truckers” grup de hard rock (2002-2005), concerts destacats: jornadas sementeras (berga, 2004), sala Magic(BCN)2002,’04, Rockfest2002,’03 sala KGB (bcn) -“Cero”, canço d’autor cantada en castellá. (2005- actualitat) -“Peter Loveday”, canço d’autor en Anglés (2006-2008) concerts destacats: Museu de La Pedrera de Gaudi,(2006) dins del cicle de concerts” de prop”, sala sidecar,(2007,’08) -“Desobedientes”,grup de punk/rock (2005-2012) concerts destacats: Sala Apolo 2 (2009), cançó en directe al programa “anima” de tv3(2009), grabació del disc “a deguello” (2011) -“Frank Harvey and The Ratones” country,rock n roll, blues.(2007-actualitat) concerts destacats: Auditori de Barcelona (2010), Museu d’história de Barcelona(2010), festa major de Palamós (2008,’09) -“Twenty flight rock” rock n roll, swing, country, oldies. (2007-actualitat) concerts destacats: festes de grácia 2010carrer progrés,concert de cap d,any pub valhalla (2007, ’09,’10), Monestir de Sant cugat del vallés (2009, ’10) -“Adria Puntí” cançó dautor en catalá.(2009- actualitat) concerts destacats: sala Bikini (2009),sala lÉstruc (Sabadell) (2010), teatre Cirvianum (Torelló 2010), festes de Grácia: Plaça Molina (2010), sala Zero(tgn) (2011).

Jaume Tauler

Jaume Tauler (Palamós 10.11.60)

Baix elèctric i veus

Estudis musicals

Estudis de solfeig fins a quart i de piano fins a segon

Estudis de baix elèctric amb els professors Iñaki González i Xavier Montfort

Historial de Grups

Durant els anys 80 forma part de diferents grups de pop i rock a les comarques de Girona. El més destacat és The Zip, liderat pel guitarrista i compositor anglès Charles Gate, amb qui, en el termini de dos anys, enregistren dues maquetes de música original i actúen per Catalunya.

Durant els anys 90 pràcticament abandona la seva activitat de baixista, dedicant-se a la fotografia, la ràdio i a la crítica musical en diferents mitjans de comunicació escrits.

A finals del 2001 torna als escenaris amb el grup The Country Machine, amb el qual enregistren el cd “Burning Boots” per la discogràfica Música Global. Aquest grup es desfà a finals del 2005.

El 2005 forma part del grup Blues Connection. El 2006 de Little Wing. El 2010 i 2011 col·labora amb els grups Crazy Dreams i Alfredo Cero y la vieja Magia.

Del 2007 fins el 2013 és membre del grup de versions Stick Covers.

Des del 2004 forma part també del grup de rock’n roll clàssic Frank Harvey & The Ratones, amb els que han actuat per Catalunya i Andorra.

Activitats relacionades amb la música

  • Crític de Jazz del Diari de Girona.
  • Col·laborador de la revista Guitar Player.
  • Director-Locutor i col·laborador a diferents programes musicals a Ràdio Palamós des de la seva fundació fins a 1999.
  • Director-locutor del programa Jazzmania a Ràdio Costa Brava i Ona Catalana de 1994 a 2002.
  • Catalunya Ràdio: col.laborador amb secció fixa, “el pentagrama d’una nit d’estiu”, del programa
  • Bombolles d’estiu amb Jordi González i Oscar Callau, 1997.
  • Director-locutor del programa Jazzmania a Ona Música els anys 2004 i 2005.

Actualment està escrivint una història del Jazz a les comarques de Girona per a la col·lecció Quaderns de la revista de Girona que edita la Diputació de Girona i va ser el comissari de l’exposició Jazzid-Història del Jazz a les comarques de Girona que es va presentar durant el mes de febrer de 2007 a la Casa de Cultura de Girona i que posteriorment es va portar a diferents localitats de les comarques de Girona i Barcelona.

Frank Pérez

Comença a tocar als 13 anys, rebent classes de guitarra clàssica i flamenca. Dos anys més tard es matricula a l’Escola de Música Moderna de Badalona on cursa i acaba els estudis de L. musical, guitarra, harmonia, Combos de Jazz, Combos de Country.

Comença a tocar a varis grups de rock, i al 1996 grava el seu primer disc amb el grup A.D.N. Mentre segueix cursant estudis de tècnica de Guitarra – country, Bluegrass i Jazz. Es aquí on comença a tocar amb grups de country: CRAZY DREAMS, FRANK HARVEY AND THE RATONES, WILD HORSES, (tocant als principals locals de country-music de Catalunya, concentracions Moteres i Festivals de Country) compaginant amb la docència a Escoles de Música; Dmusica, 3 et i substitucions a la Escola de Música Moderna de Badalona, entre altres escoles.

Ha rebut classes particulars de Dani Pérez, David Mitchell, Gustavo Garcia.

Toni “lo Chaparro”

“Lo Chaparro” de Tortosa, i Mario, es coneixen al 2002, en el marc de d’una festa de la Plataforma en Defensa de l’Ebre a Sant Jaume, on Antoni acudeix amb la rondalla de “Lo Canalero”, referent de primer ordre en el cant improvisat a les Terres de l’Ebre.

Lo Chaparro és el propietari del Land Rover de “Lo Canalero”, Vehicle històric de l’any 60 que transportava la seva rondalla per totes les festes majors de les Terres de l’Ebre i part de Castelló i Tarragona.

L’interior del Land Rover conserva l’essència del guitarró, lo bombardino, les guitarres i lo timbal de la mítica formació Tortosina.

© Copyright - Los Sirgadors

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de dichas galletas y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies
Los Sirgadors