L’adaptació musical del documental “El Periple, la vella llum d’Europa” (Sègula Films 2018), realitzat per Mario Pons.

El proper 18 de desembre projectarem el documental “El Periple“, realitzat per Sègula Films amb BSO de Los Sirgadors.

“El periple de los Sirgadors” l’adaptació musical la pel·lícula “El Periple, la vella llum d’Europa” de Mario Pons Múria (Sègula films 2018).

Música d’ahir i d’avui, del rock al country, amb mescles de tradició, jota ebrenca, flamenc, cants ancestrals del Kurdistan, dels passos de Setmana Santa blues dels aiguamolls del Mississipí. l’Eclecticisme musical, En aquest cas tot emergint del fil condutor d’unes imatge cinematogràfiques, marc conceptual de l’espectacle de cançó cinema de Los Sirgadors. Cinema documental, música en directe, sons diegètics, testimoniatge present, memòria històrica, introspecció existencial, fusió sonora i visual acompanyada de músiques del món. De la memòria històrica als exilis actuals, dels 20 milions de refugiats de guerra a la desaparició de les cultures lligades als espais humits del món a causa de les emissions de CO2 i la mort dels rius.

La nostra senya identitària ha estat sempre acompanyar amb imatges cinematogràfiques aquella música que està sonant a cada moment, convertint els concerts en un espectacle on la imatge en moviment és essència del que s’escolta: cançons de treball mentre es veuen als pagesos xafant els arrossars del Delta, de la navegació al riu Ebre mentre som damunt un llaüt, de guiatge de la memòria històrica mentre veiem el far que ens marca la guia per resoldre els traumes del passat o la travessa d’un riu que és metàfora d’unió entre ribes, de vida i de drama.

Sirgar era fer avançar el llaüt des de terra, gràcies a l’esforç d’una cavalleria o dels propis llaüters, que peonant, estiraven la grossa corda amarrada a la punta del màstil del llagut, la Sègula. Fa mig segle que l’ofici es va perdre, però “los Sirgadors” recuperem l’esperit fluvial convertint-lo en símbol d’una reivindicació social i artística.

Los Sirgadors som més un projecte musical que una banda, un projecte purament audiovisual vinculat a l’obra de Màrio Pons, cineasta i cantador de les Terres de l’Ebre, iniciativa musical i audiovisual que apareix en paral·lel a la producció del documental titulat “Sègula, lo futur de les Terres de l’Ebre“ una coproducció de Sègula Films (Mario Pons 2013) amb Televisió de Catalunya i l’Institut de les Empreses Culturals.

Vols fer una projecció a la teva associació, escola, institució…

Parlem!!

+34 655 766 673

info[@]sirgadors.cat